Tomas Blogg

Tomas Blogg

Förmodligen...

... kommer den här bloggen inte läsas av många. Precis som de flesta bloggar.
Bryr jag mig om det? Inte så länge jag inte får betalt för antalet läsare.

Men du kan säkert hitta sämre sysselsättning än att läsa den här... och garanterat mycket bättre också.

Kom ihåg att du inte blev tvingad...

Svärmorsdröm

AllmäntPosted by Tomas 2008-05-08 13:53:41
Gissa om jag såg fram emot att börja gymnasiet. Hade några äldre kompisar som berättade om fester, tjejer, lite mer fester och ännu mer tjejer.

Med ett väldigt öppet sinne började jag gymnasiet och efter den inledande 'lära känna varandra'-perioden så var det dags för den stora stöten, trodde jag.

Precis då utkom den första fotokatalogen. Där kunde man ju spana in byten även i andra klasser. Coolt!

Nu är jag inte riktigt säker, men jag tror att fotokatalogen var fyra dagar gammal när en tjej sade till mig att 'hennes mamma tyckte att jag var sötast i klassen'. Det tog inte många timmar förrän jag fick höra samma sak från två andra tjejer från andra 'falanger', dvs det var helt oberoenda av varannat.

Jag behöver knappast förklara vad det innebar, va? Jag fick _ingen_ sex på hela gymnasiet. Vilken tjej i 17-årsåldern vill vara tillsammans med en kille som deras mamma gillar? Killarna som tjejerna på den tiden tittade efter var ju de 'farliga' killarna med lite rebelliska inslag. De skulle vara stora, halvkorkade och breda mellan ögonen.
Vi snälla och intelligenta blev snabbt förvisade till 'nördhörnan' där vi blev riktigt duktiga på Vändåtta och Plump.

Kan inte låta bli att fascineras över vad som attraherade tjejer på den tiden... (inte nu heller, iofs.) Varför var farlig bättre än snäll? Fanns det ingen som helst självbevarelsedrift och framförhållning? Insåg de inte att vi snälla hade följt med överallt om vi bara fått en liten vink? Eller var det just det som gjorde oss så ointressanta?

Tur att man är i den åldern då detta har börjat vända. Snäll och intelligent uppskattas klart mer runt 30 än runt 20.

Och för att riktigt skratta bäst så träffade jag en av de 'farliga' killarna häromdagen. Robban kallades han då, och Robban kallades han än. Han var nästan flintskallig, hade ölmage, jobbade på ett jobb han haft i 12 år och hatade, samt hade 3 underhållsbidrag att pröjsa varje månad. Han tycker fortfarande att det är kul att åka raggarbil runt torget och visa rumpan för alla. Öl-kontot är nästan lika stort som hyran. Han har nya (hoppas jag) t-shirts med Megadeth och Kiss.
Han var dock lite förundrad över att 'brudarna sinat' som han uttryckte det...

Han är en hygglig kille egentligen, tror jag, men jag kunde inte låta bli att förundras över hur han fastnat i sin 'cool-kille'-roll han hade för 15 år sedan...

Stig åt sidan, Robban, det är dags för oss saktmodiga och snälla att ta över världen, som det är skrivet.

Good guys finish last, but are worth the wait... Eller?

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by David 2008-11-07 20:34:58

Det är faktiskt sant än idag (går trean på gymnasiet, så jag vet), de "snälla" killarna är helt ointressanta när det kommer till relationer... Påminner mig om Ronnie Sandahls "Vi som aldrig sa hora"...

Posted by Sandra 2008-10-29 11:21:07

Så sant som det är sagt, och fruktansvärt tragiskt. Förstår inte att merparten av alla tjejer är så fruktansvärt korkade och korttänkta. Är glad att jag inte ingår i den kategorin!

http://sounpretty.blogg.se

Posted by sara 2008-08-29 22:39:33

haha allt du har skrivit är roligt!!!! varför inte skriva lite mer?! =)

Posted by Vicky 2008-07-21 17:59:51

Ja. Sånna var vi. Sen växte vi upp :)

http://www.datebikt.se

Posted by pissenisse 2008-07-10 22:45:15

Tomas, du borde ha satt på morsorna istället! Du var ju deras favorit!

Posted by Anna* 2008-07-07 14:03:39

Det är nog så tyvärr, snälla killar får inte första titten, men man behåller dem som vänner, de är ju så "goa".... Sedan är det väl dom man gifter sig med tills lut ändå, för de farliga killarna är väl inget att ha eller?? =)Ang din kommentar: Jag vet inte ens vad jag skall svara.. Jag blir bara helt... matt?! Nu är min story där iallafall, om än förkortad och anonymiserad! Kram

Posted by Olof 2008-06-13 23:55:47

Vet exakt vad du skriver om.

Posted by Annelie 2008-05-13 16:35:39

Haha, kul inlägg! Såg att du kommenterat på min blogg, och jo, jag fick lägenheten!