Tomas Blogg

Tomas Blogg

Förmodligen...

... kommer den här bloggen inte läsas av många. Precis som de flesta bloggar.
Bryr jag mig om det? Inte så länge jag inte får betalt för antalet läsare.

Men du kan säkert hitta sämre sysselsättning än att läsa den här... och garanterat mycket bättre också.

Kom ihåg att du inte blev tvingad...

Träning

AllmäntPosted by Tomas 2008-02-20 12:08:21

Jag har styrketränat ganska länge. Kanske inte så regelbundet eller så hårt, men lite av och till i något år. Jag kan ärligt säga att det inte är ett dugg kul.


Så jag pratade med en vän som är en riktig jogging-fanatiker. Han försäkrade mig om att det var det bästa man kunde göra. Det var hur skönt som helst och man fick en riktig adrenalinkick när man sprungit.
Jag borde veta bättre, men han var mycket övertalande och jag köpte mig ett par spring-skor. En fin (och dyr) modell med luftdämpning, viktkompensation, hålfotsstöd, osv osv. Ja, de hade nog allt utom hjul och blinkers.
Jag var i alla fall nöjd, för det skulle ju vara så kul och skönt.

Jag sammanfattar: FAN HELLER!


Det verkar som jag har kondition som en lungsjuk pormask, för jag tycker bara det är jobbigt.
Har nu hållit på ett tag, men skoj blir det inte. Och kul? Det kan jag inte påstå. Och den enda adrenalinkicken jag får är den faktiska döds-skräck som infinner sig när jag tror att jag håller på att dö för att hjärtat känns som det ska sprängas. Den känslan är inte så mysig som man kan tro...


Nu har jag sprungit i några veckor (ganska regelbundet) och har då den här lilla frågan:
När blir det skönt? Inte före, under eller efter i alla fall.
Eller ska jag plåga mig i något år till innan det blir skönt?

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by s 2008-07-26 22:22:11

äh, tricket är ju att jogga långsamt. jag började för kanske 2 år sen och utökade mina joggingrundor mer och mer. förr i tiden sprang jag konstant i kanske 10-15 minuter och kallade det för att jogga. nu joggar jag i ca 1 h och i relativt långsamt tempo, det är verkligen skönt. blir avslappnad på ett skönt sätt. men jag antar att det inte passar alla. håller dock med dig om styrketräningen; började bara för att jag hört att det var ett bra sätt att undvika skador av joggingen, men fan va tråkigt det var.

Posted by Niklas 2008-07-18 22:46:41

Spring såpass långsamt att du inte blir helt dödstrött. Helst ska du ha krafter kvar när du sprungit din runda. Då känns det inte mentalt lika jobbigt nästa gång.

Posted by Micke 2008-04-16 13:58:43

Det ska bli skönt efter nån vecka, efter själva träningen. Annars gör du nått fel.